Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
A pörkölthöz: 80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 fej hagyma, pirospaprika, paradicsom, zöldpaprika, kömény, só. A burgonyapüréhez: 1 kg krumpli, vaj, tejföl, só. |
A húst megtisztítom hártyáitól, majd kockákra feldarabolom. A hagymát megpucolom és apróra szelem, zsíron üvegesre sütöm, megszórom pirospaprikával, köménnyel, és a húst hozzáadom, sózom, és sütöm egy kicsit. Aztán vizet öntök rá, annyit, hogy elfedje és fedő alatt kb. 2 órát párolom. Állandóan ellenőrzöm, hogy a levét el ne fője. Ha mégis, akkor pótlom. Közben adok hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Ha teljesen megpuhult, akkor zsírjára sütöm. Az 1 kg krumplimból burgonyapürét készítek. Ezzel egy kizsírozott tepsit vastagon kibélelek, közepére öntöm a pörköltet, és a tetejét is burgonyapürével borítom be. Forró sütőbe teszem és megpirítom. Paradicsommártással vagy savanyúsággal (pl. kovászos uborka) tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|