recept: Marhapörkölt bundában, Kifőzde
Marhapörkölt bundában
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pörkölthöz:
80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 fej hagyma, pirospaprika, paradicsom, zöldpaprika, kömény, só.

A burgonyapüréhez:
1 kg krumpli, vaj, tejföl, só.



A húst megtisztítom hártyáitól, majd kockákra feldarabolom. A hagymát megpucolom és apróra szelem, zsíron üvegesre sütöm, megszórom pirospaprikával, köménnyel, és a húst hozzáadom, sózom, és sütöm egy kicsit.
Aztán vizet öntök rá, annyit, hogy elfedje és fedő alatt kb. 2 órát párolom.
Állandóan ellenőrzöm, hogy a levét el ne fője. Ha mégis, akkor pótlom. Közben adok hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Ha teljesen megpuhult, akkor zsírjára sütöm.
Az 1 kg krumplimból burgonyapürét készítek. Ezzel egy kizsírozott tepsit vastagon kibélelek, közepére öntöm a pörköltet, és a tetejét is burgonyapürével borítom be. Forró sütőbe teszem és megpirítom.
Paradicsommártással vagy savanyúsággal (pl. kovászos uborka) tálalom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplipüré
 paradicsommártás
 kovászos uborka
 pörkölt
 marhapörkölt

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.04.01. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 16:57:50 - 1.73)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez